Liefdesverdriet

Nieuwsgierig geworden?

Liefdesverdriet

Liefdesverdriet kan buitengewoon veel pijn doen. Als je van iemand houdt en diegene gaat om wat voor reden dan ook uit jouw leven dan doet dit pijn. De pijn die je voelt is een gezonde reactie op een hele vervelende gebeurtenis. Volgens sommige wetenschappers is liefdesverdriet zelfs nóg erger dan het rouwen om een overleden persoon, omdat je vaak met het vertrek van een geliefde te maken hebt én een afwijzing. Dubbel zo zwaar dus en helemaal niet iets om lichtvoetig over te doen.

Het is de kunst om tijdens liefdesverdriet zo goed mogelijk met de pijn om te gaan. Maar dit lukt niet altijd. Je hebt hier energie voor nodig, de juiste skills en een prettige omgeving met veel mensen die jou steunen. Liefdesverdriet verwerk je namelijk niet alleen, dit doe je samen. Helaas reageert onze omgeving vaak onterecht nonchalant op liefdesverdriet. Zo wordt er veelal gezegd dat er ‘vast snel een nieuwe liefde zal komen’ en ‘het verdriet zal slijten met de tijd’. Je verwerkt liefdesverdriet echter niet met een nieuwe liefde (dit zal slechts een afleiding zijn) en het verstrijken van de tijd verandert het bestaan van de vervelende gebeurtenissen niet (de gebeurtenissen zullen nog steeds pijn doen). Liefdesverdriet wordt alleen minder wanneer je de pijn aan gaat en je jezelf leert verhouden tot die pijn.

Heb jij veel last van liefdesverdriet en weet je niet meer wat je moet doen? Dan kan ik je helpen. Ik kan je ook helpen wanneer de liefdesverdriet uit blijft terwijl je wel denkt dat je dit zou moeten voelen. Of wanneer je de relatie zelf hebt beëindigd en je niet weet of dit de juiste keuze is.

Mijn doel tijdens coaching omtrent liefdesverdriet is: er voor je zijn. Ik wil voor jou de omgeving zijn die je op dat moment nodig hebt waardoor de pijn vermindert of juist opgewekt wordt (net wat je nodig hebt). Je zal meer energie krijgen waardoor je je beter kan leren verhouden tot de pijn. Ik ondersteun je bij het doorvoelen en beter begrijpen van de pijn die je voelt en ik help je de behoeftes en emoties achter het liefdesverdriet te begrijpen. Vaak gaat liefdesverdriet namelijk ook over een negatief idee dat jij over jezelf hebt en heeft het niet alleen iets met de man/vrouw in kwestie te maken. Door de praktische tools die je van mij krijgt aangereikt zal je je snel beter voelen. Ik coach op een persoonlijke hedendaagse manier met verschillende technieken. Daarbij maak ik onder andere gebruik van gedachtetraining, visualisatie, inlevingsopdrachten en filosofische/wetenschappelijke inzichten.

Het is mijn streven om een zo kort mogelijk traject aan te gaan omdat een langdurig traject er vaak niet voor zorgt dat je zelf de verantwoordelijkheid neemt voor jouw ontwikkelingsproces. Na 4-6 sessies evalueer ik samen met jou het nut van een eventuele voortzetting.

Kosten voor een sessie/intake zijn €95,- voor 60 minuten.

De betaling vindt tot aan 2 dagen na de sessie/intake plaats via bankoverschrijving.

Liefdesverdrietcoaching wordt niet vergoed door de basisverzekering en aanvullende zorg.

De liefde en ik of ik en de liefde?

‘Je weet dat het de liefde en ik is eh?’ Vraagt een goede vriend van mij terwijl hij me gekscherend aankijkt.  ‘Ja natuurlijk weet ik dat’ antwoord ik terwijl ik probeer niet met mijn ogen te rollen.  ‘Waarom heet het platform dan Ik en de liefde?’

Online is fijn

‘Waarom coach je ook online?’ Vraagt een collega coach aan mij.  Omdat ik medelijden met onszelf heb. Corona of geen Corona we hebben zoveel afspraken en moeten op zoveel plekken tegelijkertijd zijn, het put ons uit. 

Relatie coaching voor 1 asjeblieft

‘Hey Rhea wat fijn dat we even kunnen bellen. Ik wilde je namelijk wat vragen: ik zou graag een relatie coachingstraject aangaan voor mijn vriend en ik maar dan in mijn eentje is dit mogelijk?’