Zelfliefde

ook benieuwd geworden?

Zelfliefde

Van jezelf houden precies zoals je bent, omdat je er bent mét al je gebreken. Wie wil dit nu niet? En wie kan dit? Het lijkt op papier een makkelijke opgave maar er is niets moeilijker dan dit. Ik denk dat er niet veel mensen zijn die kunnen zeggen dat ze goed zijn in zichzelf liefhebben. Zelfliefde is moeilijk omdat het een ‘vergeten’ eigenschap is die je moet blijven door ontwikkelen.

 Tijdens onze opvoeding, op scholen, studies en het werk ligt er vaak een focus op de verbetering van prestaties en niet op de omgang met tegenslag en de acceptatie hiervan. Terwijl juist in die omgang en acceptatie je jezelf leert waarderen voor wie je bent en je de eigenschap zelfliefde beter leert beheersen. Daarnaast leven we in een media gedreven wereld waarin we veel gemanipuleerde beelden zien over wat het goede leven is. We krijgen een constante stroom van prachtige mensen te zien die allemaal ontzettend gelukkig zijn 24/7. Door die schijnbeelden ontstaat er een vertekend maatschappij- en mensbeeld waardoor het moeilijker wordt om jezelf te waarderen voor wie je bent. Kortom het is niet makkelijk om van jezelf te houden binnen een maatschappij waarin deze eigenschap niet voldoende wordt ontwikkeld. En er een visie heerst dat geluk altijd binnen handbereik is waardoor er sneller een gevoel van falen ontstaat als je dit geluk niet voelt. Dat wil echter niet zeggen dat je niet kan leren om meer van jezelf te houden. Dat kan wel. En daar wil ik je heel graag bij helpen.

Lukt het je niet om jezelf te waarderen zoals je bent? Heb je weinig zelfvertrouwen en geen innerlijke rust? Dan help ik je graag bij het ontwikkelen van meer zelfliefde.

Mijn doel tijdens coaching omtrent zelfliefde is: jou helpen om jezelf te accepteren voor wie je bent. Je meer zelfvertrouwen te laten ontwikkelen waardoor je jouw innerlijke kracht en rust zal ervaren. Tijdens de coaching help ik je belemmerende patronen te doorbreken en nieuw gedrag aan te leren waardoor je autonomer en gelukkiger in het leven zal staan. Door de praktische tools die je van mij krijgt aangereikt, zal je jezelf al snel beter voelen en meer zelfliefde ontwikkelen. Ik coach op een persoonlijke hedendaagse manier met verschillende technieken. Daarbij maak ik onder andere gebruik van gedachtetraining, visualisatie, inlevingsopdrachten en filosofische/wetenschappelijke inzichten.

Het is mijn streven om een zo kort mogelijk traject aan te gaan omdat een langdurig traject er vaak niet voor zorgt dat je zelf de verantwoordelijkheid neemt voor jouw ontwikkelingsproces. Na 4-6 sessies evalueer ik samen met jou het nut van een eventuele voortzetting.

Kosten voor een sessie/intake zijn €95,- voor 60 minuten.

De betaling vindt tot aan 2 dagen na de sessie/intake plaats via bankoverschrijving.

Zelfliefdecoaching wordt niet vergoed door de basisverzekering en aanvullende zorg.

De liefde en ik of ik en de liefde?

‘Je weet dat het de liefde en ik is eh?’ Vraagt een goede vriend van mij terwijl hij me gekscherend aankijkt.  ‘Ja natuurlijk weet ik dat’ antwoord ik terwijl ik probeer niet met mijn ogen te rollen.  ‘Waarom heet het platform dan Ik en de liefde?’

Online is fijn

‘Waarom coach je ook online?’ Vraagt een collega coach aan mij.  Omdat ik medelijden met onszelf heb. Corona of geen Corona we hebben zoveel afspraken en moeten op zoveel plekken tegelijkertijd zijn, het put ons uit. 

Relatie coaching voor 1 asjeblieft

‘Hey Rhea wat fijn dat we even kunnen bellen. Ik wilde je namelijk wat vragen: ik zou graag een relatie coachingstraject aangaan voor mijn vriend en ik maar dan in mijn eentje is dit mogelijk?’